Report z bruslí

21.02.2015 13:41

Report z bruslí !

V sobotu 13tého prosince od 9 hodin se konalo, jak již tradice napovídá, předvánoční bruslení. Tato tradice se stejně, jako tradice Vánoc, již traduje od nepaměti věků. Smyslem této akce je rozhýbat naše ztuhlá těla a shodit pár dekagramů a vytvořit, tak rezervu a místo na cukroví. 
Akce to byla vydařená. Zúčastnilo se nás celkem sedm. Lucka, Lukáš, Matěj, Ondra, Simča, Já (Pošty) a náš dlouholetý bývalý vedoucí Milhaus. Led byl výborně nachystán a počasí velmi příznivé. Takže podmínky dokonalé.
9:30 byl nástup z kabin na led a následovalo rozbruslení a doladění potřebné výstroje. Kolem půl jedenácté vše již bylo zahřáto a vyladěno k dokonalosti a zahájili jsme trénink a nácvik jak hokejových dovedností, tak v některých případech i krasobruslařských cviků. V tomto vynikali především Ondra s Luckou kteří předváděli velmi nečekané piruety a otočky a věřím, že do budoucna z nich budou vyjmeční krasobruslaři. Ovšem Matěj alias Velká noha a Lukáš ti se dali spíše hokejovým směrem. Jejich rychlost na ledě předčila mnohé jiné a často byla vidět jen barevná čára vlající vlasy. Neskutečné!
Později se vytvořilo několik dvojic spolupracujících na zdokonalování stylu. Tady musím především vyzdvihnout dvojici Lucka a Milhaus, která tvořila opravdu na pohled velmi rozmanitý pár. :-)
Já a Simča jakožto velmi zkušení členové bruslařského spolku Jednadvacítky jsme prováděli dohled a trénink všech zúčastněných. Z této akce velmi pozitivní pocit. A velmi se mi líbila a již se nemohu dočkat příštího ročníku.
Sportu zdar a bruslení zvláště !!!
© Váš Pošták :-)