Novoroční výšlap na Babí Lom

17.01.2020 11:52

Novoroční výšlap na Babí Lom

V Sobotu 11.1.2020 a na sraz přišli: Simonka, Harry, Bajča(po této akci BB – BumBajča), Patik a Swejk. Dali jsme si scuka v Kénigu na nádru. Jeli autobusy až na Vranov. Po žluté pomalinku na k Lelkovadlu (zatím nikdo nespadl ale Bajča měla namále). Hned za farmou ve Vranově se lezlo na strom, na tu starou borovicu co pamatuje císařpána :-D Po zdolání jsme ťapání pokračovali. Bavili se o vánocich, vzpomínali na staré táborové historky, ničili ledy, zkoušeli jeho nosnost… Cesta v klídku ubíhala a už jsme byli u Lelkovadla. Kde proběhla lehká sváča.

Posilněni jsme se vydali do kopce, který brutálně klouzal a začalo se padat. Padali i okolní turisté, ale ti se místo smíchu dočkali nadávek od svých poloviček. (chudák děda) Přes šutry, led a ostatní turisty jsme se pomalu prokousali až na rozhlednu a kochali jsme se krásným výhledem.

Jak jsme se pokochali, vydali jsme se dolu. Hlavně opatrně!! No a BB předvedla jeden ze svých nejdivočejších kousků. Vypadalo to hodně divoce… Potlučená, špinavá ale nic si nezlomila a ani nerozbila UFFF… Pak jsme tempo klesání ještě víc zpomalili. Až k místu našeho cíle! Restaurace pod Babím lomem, kde na nás čekala festovní česnečka! Pak následovala cesta busem domu J

Přeji šťastný a veselý rok 2020

Šwíí

(neprošlo jazykovou úpravou)