Jak bylo na táboře - průběžná hlášení

29.08.2017 09:54

5.8.2017 Závěrečné hlášení

Z tábora už jsme všichni doma. Teď už jen vzít rejžáky na vydrhnutí špinavých nohou a zdolat ty hromady špinavého oblečení :D. Nevím jak jinde, ale u nás doma to vypadá jako po výbuchu, vybalování je náročná záležitost. Tak všem přeji, ať to zvládnete co nejrychleji. 
 
Navážeme-li na poslední zprávu z tábora, z výletu za hledáním pokladu se všechny družinky vrátily v pořádku a s úsměvem. Nejnáročnější na výletě prý bylo horko. Co se ale skupinky menších týká, tu ani teplo nezdolalo a během druhého dne putování vydrželi dvě hodiny řádit na dětském hřišti v Šebetově. 
 
Ve středu a čtvrtek nám dobré počasí více méně vydrželo a hrály se hry na louce a v lese. Oba dny se ale už nesly v méně běhacím duchu, protože všichni byli uchození z pokladu. Družinky měly při hrách možnost získat poslední body v naší celotáborové hře. Všechny dokončily mapu své cesty a navíc získaly další údaje o fauně a flóře, které si poctivě vkládaly do expedičních deníků, aby je předaly prezidentu Jeffersonovi.
 
V pátek dopoledne se na nás spustila dešťová sprcha, která trochu posunula a pozměnila přípravy táboráku. Odpoledne však už táborák stál a nastal čas na naši každoroční Šaškiádu. Letos si mohly děti vyzkoušet tradiční disciplíny jako kop holínkou nebo jiné, netradiční disciplíny, jako je Blbárna (několikrát se otočit kolem vlastní osy, nabrat vodu na lžičku a naplnit tak malý kelímek). Někomu šla daná disciplína lépe, někomu hůře, ale všichni nakonec všechno vyzkoušeli a hlavně se pobavili. 
 
Večer nastala doba pro táborák, kde se vyhlašovaly výsledky celotáborové hry. Pořadí družinek zůstalo stejné, jako bylo v průběhu celého tábora, i když během posledních dvou dní se poslední družinka začala na druhou dotahovat. Konečné pořadí vypadalo takto: 1. místo Columbovy děti (vedoucí Paťas a Natka), 2. místo Jefferson crew (Silva a Kryštof), 3. místo Růžoví jednorožci se třpytkami v američtině (Paťa "Veverkoryba" a Matěj). Všem účastníkům moc děkuji a doufám, že se i přes deštivé počasí tábor líbil, a že se s co nejvíce z vás uvidím zase za rok na táboře nebo už dříve na některém z výletů. Ahoj :)
 
by Simča
 

31.7.2017 Třetí zpráva z tábora

V pátek se udělalo hezké počasí a na táborníky vysvitlo sluníčko, tím pádem nebránilo nic tomu, udělat v sobotu tradiční posvátný táborák spojený s hrou na kytary, zpěvěm a hraní scének. Dnes se vydali táborníci na dvoudennní hledání indicií k nalezení pokladu. Vyrazily dvě skupinky velkých s tím, že první zpráva je čekala až ve vzdáleném Plumlově. A vyrazila taktéž skupinka menších pod vedením Silvy, ti nám dokonce poslali i fotky. :-)

by Pošťák

 

28. 7. Druhá zpráva z tábora

Po několika dnech nepříznívého počasí, kdy byli táborníci nuceni hrát hry převážně v jídelně, dnes konečně teplo a sucho a mohli vyrazit hrát hry mimo jídelnu. Dokonce i na menší výlet na oblíbený Paprč na hru "Boj o kótu". Zítra se tábor dostane do své půlky a děti čeká velký táborák.

Vyrážím na inspekci přímo na místo. :-)

by Pošťák

 

25. 7. První zpráva z tábora

Děti v pořádku všechny v neděli dorazili, ubytovali se a rozdělili do družinek. Družinky jsou pod vedením dvojic Paťas "Veverkoryba" a Matěj, Silva a Kryštof, Paťas "Nevím" a Natka.

Bohužel od neděle táborníky sužuje déšť, takže hry probíhají v jídelně a muselo se vytáhnout teplé oblečení. Naštěstí "paní Š" (kuchařka) neustále připravuje plné várnice teplého čaje.

První report za námi, v průběhu tábora budeme v reportech pokračovat :-).

by Pošták

 

23. 7. 

Na táboře už je všechno téměř nachystáno a očekáváme už jen příjezd dětí. Na všechny se moc těšíme a doufáme, že nám letos, i přes nepříznivou předpověď, vyjde počasí co nejlépe.