Zápis z druhého výletu - Vrchol pokořit, potom sestoupit!

15.10.2018 13:57

Druhý výlet, konaný v sobotu 13. října, mířil z Bílovic do Kr. Pole. Kromě mne a milé doprovázející instruktorky, krycí jméno „Šedá můra“, se jej zúčastnily i tři menší žabky: Rosnička, Skokan a Ropucha.

Po příjezdu do Bílovic a krátkém pobytu na hřišti začalo první drama. Unesla mě růžová příšera a úkolem žabek bylo nejen mě najít, ale také vysvobodit z prokletí a kruhu smrti. Příšera byla zákeřná, a tak hledání mé maličkosti zabralo nemálo času, zato kletbu prolomili mí zachránci velmi rychle správnými odpověďmi na trojici otázek.

Vydali jsme se dále, směrem k Panské líše podívat se na koníky a limču. U studánky se projevila pravá žabí povaha všech zúčastněných (na což se můžete podívat na našem rajčeti).

Zamířili jsme i na rozhlednu, ti kterým se nepodlomila kolena, vystoupali statečně i nahoru. Pak už jsme se vesele vydali zpět směrem k nádraží. Sluníčko nám svítilo a vše zářilo podzimními barvami. V jednu chvíli nás zradila mapa a trochu jsme si „zakolmili“, ale vše dobře dopadlo, cestu jsme nalezli i prolezli a spokojeně se rozešli směrem k našim domovům.

Zápis psala Maruška.