Výlet za krásami Bílovic aneb Jak nám to šlo?

11.03.2018 18:52

Dne 10. 3. 2018 v sobotu jsme se vydali na půldenní výlet. V 9 hodin jsme se sešli ve městě na Malinovského náměstí a hned jsme si zpříjemnili začátek cesty asi 15 minutovou zastávkou v Mc´Donaldu na menší nápoje a drobnou sváču. Poté jsme se vypravili na vlak, který nám jel z Hlavního nádraží. V této době byl náš vedoucí výletu úplně ztracen, proto od této doby nás vedl náš dozorce, nebo-li Šwejk. Vlakem jsme jeli do Bílovic a odtud jsme pokračovali pěšky.

Po cca 45 minutách chůze jsme zjistili, že naše trasa, po které se mělo jít, je úplně jinde a tak jsme se na ni chtěli dostat nejkratší možnou cestou. A bylo to tady, první pád této výpravy. Kdo jiný by mohl spadnout jako první, než náš dozorce Šwejk. V podvědomí jsme tušili, že tento pád nebude poslední a taky nebyl. Až jsme došli na cestu, tak jsme šly dál a dál. Cestou jsme naráželi na zdejší studánky, památníky, atd. Po středně dlouhé chůzi, během které jsme dělali různé srandičky a podobně, jsme objevili zajímavou věc, o které se dozvíte na oddílem instagramu. Byla ovšem pojmenována po našem oficiálním výletovém vedoucím Matějovi. Po chvíli od objevení této věci jsme byli na zamrzlé ploše kaluže a uspořádali jsme minihokej 2 na 2.

Po napínavém zápasu až do konce jsme vyrazili dál po cestě, kterou náš hlavní vedoucí výletu ani nenaplánoval. Šly jsme přes řeku, na které Šwejk zase spadnul, až jsme došli do chatařské oblasti, kde byli pěkný až vtipný chatky. Bohužel už ke konci výletu jsme zastavili v místní hospůdce, kde jsme se na konec cesty posilnili limonádou a nejmenovaný člen výpravy si dal i pečenou klobásu. No a nakonec jsme došli do Obřan a odtam jsme dojeli autobusem až do Krpole. Odtud jsme si dali rozchod. Tento výlet, i když nebyl moc plánovaný a místy Šwejk s Matějem museli improvizovat, tak byl prostě super.

Autor této hrůzy: to největší dřevo Kuba „Jákob“

Organizátor výletu: Matěj „Velká Noha“ Postl

Dozorce: David „Šwejk“ Švéda

Důležitá posila tohoto výletu: Ondřej „Malá Noha“ Postl