Jak jsme se měli v Holedné

14.11.2017 18:12

V neděli 12.11. jsme byli na výletě do obory Holedná. Na srazu se nás sešlo celkem osm. Konkrétně to byli z táborových dětí Ondra "Malá Noha" a Kuba "Jákob", přišli i dva malí nováčci Kubík a Kristýnka, pak instruktoři Matěj "Noha" a Paťas "Nevím" a skupinu uzavíraly dvě zástupkyně z řad vedoucích Maruška a Simča. 

Náš výlet začal v Brně u Semillasa, odkud jsme vyjeli směr Jundrov autobusem. Poté jsme si vyšlápli menší kopec a v moment, kdy jsme vstoupili do obory, děti dostaly první úkol. A to ten, že nás podle mapy mají dovést k dříve určenému bodu, kde byl ukryt poklad (keška). Během cesty jsme potkali stádo muflonů, kteří nás ostražitě sledovali. Děti byly šikovné a tak nás dovedly na místo, kde měl být schován onen poklad. V ten moment všichni začali hledat. Hledali a hledali až to jeden z vedoucích našel. Poté, co jsme se tam podepsali a označili, že jsme tam byli, nás děti měly vést za dalším pokladem, který byl nedaleko. 

Během této cesty k druhému pokladu jsme potkali další zvířátka, a to jeleny. Bylo jich spousta a jelikož nejsou moc plaší, tak jsme se mohli podívat blíž. Po chvilce pozorování, kdy jsme byli na okamžik úplně obklíčeni, jsme se pomalu vydali k dalšímu pokladu. Jakmile jsme došli na dané souřadnice pokladu, začlo se hned hledat, ale tentokrát to už našly děti. Znovu jsme se podepsali a označili, že jsme tam byli, a poté jsme se vydali k ohradě s prasátky. 

Během cesty se vsázelo, kolik bude v ohradě prasátek. Nakonec jich tam bylo cca 38. Po cestě jsme hráli hru "Deset", která spočívala v tom, že určený člověk začne zničeho nic nahlas počítat od 10 do 0 a během té doby se ostatní musejí schovat. Hra to byla zábavná, a taky se během ní párkrát spadlo, upadlo, nebo jenom zakoplo. Ono schovat se uprostřed lesa během deseti vteřin není úplně jednoduché. Na závěr jsme u brány potkali další stádo srnců, kteří tam čekali, až jim někdo dá něco na jídlo. Jelikož byli velmi plaší, tak se je nedalo pohladit, ale stačilo mít v ruce něco k snědku, a hned si troufli o něco blíž. A tak si všichni odnesli krásné vzpomínky a nezbývá, než se těšit na další. :)

Paťas "Nevím"

Pár fotek z výletu naleznete na https://jednadvacitkajw.rajce.idnes.cz/2017-11-12_Vylet_do_obory_Holedna/